Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Καθεδρικός Ναός, το Παλάτι και η Αρχειοθήκη της Σεβίλλης

            Α/ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ: Ο Καθεδρικός της Σεβίλλης ή Καθεδρικός της Παναγίας της Επισκοπής (ισπανικά: Catedral de Santa María de la Sede) είναι ρωμαιοκαθολικός καθεδρικός ναός στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Είναι ο μεγαλύτερος γοτθικός καθεδρικός στο κόσμο και συνολικά η τρίτη μεγαλύτερη εκκλησία. Επίσης, είναι ο μεγαλύτερος καθεδρικός στο κόσμο, καθώς οι δύο μεγαλύτερες εκκλησίες, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου και η βασιλική της Παναγίας της Απαρεκίπα, δεν είναι έδρες επισκόπων.

Ιερά άκανθα στον Καθεδρικό της Σεβίλλης http://leipsanothiki.blogspot.be/

        Η κατασκευή του ναού άρχισε το 1401. Ο ναός, όταν ολοκληρώθηκε στις αρχές του 16ου αιώνα, αντικατέστησε την Αγία Σοφία ως ο μεγαλύτερος χριστιανικός ναός, ένα τίτλο τον οποίο ο βυζαντινός ναός κατείχε για σχεδόν χίλια χρόνια.
     Ο καθεδρικός ναός  είναι ο τόπος ταφής του Χριστόφορου Κολόμβου. Μαζί με το Αλκάθαρ της Σεβίλλης και το Γενικό Αρχείο των Ινδιών, ανακηρύχθηκαν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1987.



      Β/ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΑΛΚΑΘΑΡ Το Αλκαθάρ 
της Σεβίλλης είναι  το βασιλικό ανάκτορο στη Σεβίλλη  και αρχικά ήταν ένα μαυριτανικό οχυρό. Είναι το παλαιότερο βασιλικό παλάτι που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα στην Ευρώπη. 
           Οι Αλμοχάδες ήταν οι πρώτοι που έκτισαν ένα παλάτι, το οποίο ονομαζόταν Αλ-Μουγαράκ, στη περιοχή του σύγχρονου Αλκάθαρ(Alkazar). Το παλάτι είναι ένα από τα καλύτερα σωζόμενα παραδείγματα αρχιτεκτονικής Μουδέχαρ.Μετέπειτα μονάρχες προσθέσαν δικά τους στοιχεία στο Αλκάθαρ. Οι άνω όροφοι του Αλκάθαρ χρησιμοποιούνται ακόμη από τη βασιλική οικογένεια ως η επίσημη κατοικία στη Σεβίλλη και διοικούνται από το Πατριμόνιο Ναθιονάλ. 

                   

    Γ/Η ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Η ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΙΝΔΙΩΝΤο Γενικό Αρχείο των Ινδιών είναι ένα αρχαίο κτίριο στη Σεβίλλη της Ισπανίας στο οποίο στεγάζεται μια εξαιρετικά πολύτιμη συλλογή αρχειακών εγγράφων και χαρτών, που αποτυπώνουν την ιστορία της Ισπανικής Αυτοκρατορίας  στην Αμερική και στις Φιλιππίνες. 
               Το κτίριο ήταν το Εμπορικό Επιμελητήριο (Casa Lonja de Mercaderes) μέχρι το 1785 και αποτελεί ένα ασυνήθιστο παράδειγμα γαλήνιας αρχιτεκτονικής και αρχιτεκτονικής Italianate, της αρχιτεκτονικής της  Αναγέννησης.
            Το ίδιο το κτίριο και τα αρχεία μέσα σε αυτό καταχωρήθηκαν το 1987 στα  Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου